Stiller Tamás receptjeivel rendre találkozhattok oldalunkon, most azonban valami egészen új dologba vágta a fejszéjét, vagy ha úgy tetszik, a sodrófáját. Kurzust indít azoknak, akik szeretnék tőle megtanulni a kovászos kenyér sütésének lépéseit.

A gyöngyösi kötődésű Tamás egy korábbi cikkünkben úgy fogalmazott, édesanyja szoknyája mellett lett a főzés szerelmese. Amíg édesapja raliversenyzőként zsebelte be az elismeréseket, addig anyukájával a konyhában alkottak és értek el nagy sikereket. “Már az általános iskolában is mindig azon törtem a fejem, – bármiről is volt szó az órákon – hogyan tudnék valami kreatívat alkotni. Ezt persze nem igazán díjazta az oktatási rendszer, így hát otthon, főzés közben, tulajdonképpen az ételekkel játszva valósítottam meg az ötleteimet. Fiatal felnőttként is megmaradt bennem az alkotás vágya, így az érettségi után szakács vizsgát tettem. Aztán végigjártam a ranglétra minden fokát, eleinte volt, hogy hetekig krumplit pucoltam, de arra a munkára is büszke voltam. Az évek során egyre több tudást szívtam magamba, s megérett bennem a vágy, hogy a tapasztalataimat átadhassam. Így született meg a Chef a családban weboldal, ahol azt szerettem volna megmutatni, hogy egy kezdő háziasszony hogyan tudja beindítani a főzéssel kapcsolatos kreativitását, s hogyan állíthat elő önállóan is recepteket. Idővel egyre több felkérést kaptam, így lettem például a Duna Televízió Család-Barát magazinjának állandó séfje is” – mesélte Tamás.

Nemrég úgy döntött, mindazt a tudást, melyet a kovászos kenyér sütésével kapcsolatban megszerzett, szeretné átadni másoknak is. Tamás azt ígéri, több év tapasztalatát osztja meg a kurzuson résztvevőkkel, akiknek nem kell videókat bújniuk, s garantáltan nincs több elhibázott kísérlet, csak illatozó és tökéletes kovászos kenyér.

A kurzussal kapcsolatos további részletek itt olvashatóak.

 

Kékes Online, K. L.

2022. november 8.

Forrás és fotó: schef.hu