Köztéri plakátokon reklámozza Gyöngyös város önkormányzata az elmúlt öt év sikereit. A több tízmilliós akció azonban olyan fejlesztésekre is hivatkozik, amelyek nem ebben a ciklusban kezdődtek és nem önkormányzati pénzből valósultak meg. Erre reagált közösségi oldalán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, aki azt írta:

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sok jóra nem lehetett számítani akkor, mikor a gyöngyösi városháza baloldali vezetői megkezdik a választási kampányukat, de kétségtelenül sikerült alulmúlniuk a várakozásokat.

Saját óriásplakáthelyeket – nem keveset, és nem is ízléseset – barkácsoltak a városban, amiken azt hirdetik, hogy 13 milliárd forintból fejlődött Gyöngyös az elmúlt öt évben.
„Együtt fejlődünk” – ez a szlogen.
Sikerült a városházának ebbe az összegbe beleszámolni a kormányzati és az uniós forrásokat is, nem is kevés idegen tollal ékeskednek: a 13 milliárd forint mindössze ötödrésze! az, ami az önkormányzat saját teljesítménye volt, a többi uniós és kormányzati forrás.

Szerepel benne a 24-es út gyöngyösi szakaszának felújítási összege is, ami ugye állami út és tisztán kormányzati pénzből megvalósult munka volt. Viszont a Nyugati elkerülő út szintén kormányzati forrását már nem tették bele, ellenben a Damjanich János, Vachott Sándor, Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Szent Bertalan utca felújítását, és az újjáépített patakhidat igen. Persze, lehet, hogy a Nyugati azért maradt ki, mert azt már egyszer 2006 környékén sikerként könyvelték el, amikor a semmibe vezető szakaszt átadták…
Ők vélhetően azt a választ fogják adni, hogy azért hagyták ki, mert a Nyugati még nincs kész.

Jelzem, hogy a 24-es felújításának mindegyik eltervezett szakasza sincs még kész. Épp ők olvasták a kormányzat fejére ezt eddig sokszor, mikor épp nem arról beszéltek, hogy a kormányzat kivérezteti Gyöngyöst. De a kampányban már „együtt fejlődünk”…

Nem könnyű ám kiigazodni!

ű
2024. 03. 06.