A közösségi élet terén kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájáért Váraszó Községért kitüntető címmel jutalmazta Panyi Antalnét a település önkormányzata. A váraszói születésű kitüntetett 1992 óta dolgozik az önkormányzatnál, idén lett meg a 40 éves munkaviszonya, így augusztus 1-től megkezdi a jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Évikével a kezdetekről, feladatairól, jövőbeli terveiről beszélgettünk.

„Nagyon meglepődtem, mikor a polgármesterünk, Vincze Ferenc elmondta, úgy gondolták, hogy én leszek az egyik díjazott. Amit neki is mondtam, most is csak azt tudom ismételni, hogy nem tettem én semmi különlegeset, csak végeztem a munkámat. A célom mindig is az volt, hogy mindenkinek segítsek, amiben tudok, és jó kapcsolat alakuljon ki a munkatársaim és a lakosok között. Úgy érzem, ez sikerült is.”

Először 6 órában dolgoztam – idézi fel a kezdeteket Évike – mint hivatalsegéd, hozzám tartozott a szociális ételkiosztás, majd a takarítások, az ifjúsági klub, a polgármesteri hivatal, a ravatalozó is. Később már 8 órás munkakörben dolgoztam, a postázás, a hangosbemondóba történő tájékoztatás is az én feladatköreim egyike lett, ez utóbbit nagyon szerettem. Sokan csodálkoznak rajta, hogy ez még létezik, de Váraszón minden fontos, a lakosságot érintő információt elmondunk a hangosbemondóba. Ilyenek például a közmeghallgatás, a soron következő vásár, a falugyűlés, vagy ha valakinek elveszik valamije, azt is bemondjuk a mikrofonba, így próbálunk együttes erővel segíteni a károsultnak. Jelenleg a váraszói önkormányzatnál hivatalsegédként dolgozom, így a falugondokkal együtt hárman látjuk el a feladatokat.

Évike azt is elmondta, nagyon szeret Váraszón élni, hisz, bár kicsi a község, de összetartó a falu, az emberek érzékenyek egymás problémáira, akár munkával kapcsolatos összefogásról, akár adománygyűjtésről van szó.

Amikor arról kérdezzük, mi lesz augusztus elseje után, mit hoznak a nyugdíjas évek, azt válaszolja, a munka biztosan megtalálja majd. “Van két fiam, egy unokám, van kert, amit művelni kell, úgyhogy unatkozni biztos nem fogok” – zárta a bemutatkozást Panyi Antalné Évike.

2019. június 26.

Kékes Online, K. B.

Fotó: beküldött