Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Varsandán Milán. A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője szerint a csapat jól kezdte az új szezont, az egy hetes szünet mégis jót tett a játékosoknak a következő két különösen fontos bajnoki mérkőzés megnyeréséhez.

– Két igen fontos meccs vár csapatunkra a következő két hétben. Először hazai közönség előtt játszunk a Csurgó ellen egy vélhetően a végletekig kiélezett mérkőzést. A két gárda hasonló kvalitásokkal rendelkezik, a tavalyi két bajnoki és a Liga Kupa döntő meccsei is szoros eredményt hoztak. A bajnokságban minimális előnyel szerezték meg előttünk az 5. pozíciót, míg mi a Liga Kupában diadalmaskodtunk. Évek óta közvetlen riválisaink, így nem számítunk könnyű meccsre. Gyöngyösön azonban győzelmet akarunk aratni, amely a következő idegenbeli fellépésünk előtt növelné magabiztosságunkat a jól rajtoló Dabassal szemben – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője igazi Csurgó-specialista. Az előző szezonban a hazai bajnokin 9-, a Liga kupa első mérkőzésén 7 találatig jutott a Somogy megyei alakulat ellen. Varsandán Milán elmondta, hogy a Budakalász elleni mérkőzésen egy apró sérülést szedett össze – az egy hetes szünet jól jött neki a regenerálódáshoz.

– Furcsa volt három forduló után pihenőre vonulni, de több játékosunk apróbb nyavalyákkal küszködött, amit szerencsére sikerült mindenkinek kiheverni. A Csurgó bizonyosan vissza akar vágni nekünk: az elmúlt 3 mérkőzésen szerencsére nem sok barbér termett nekik ellenünk. Rutinos csapatról van szó, akiket elsősorban a gyorsaságunkkal próbálunk majd megtörni. A szezonkezdet jól sikerült a csapatnak a Balatonfüreden elvesztett szoros meccsünk ellenére. Folytatjuk az utunkat, az otthoni mérkőzéseinket továbbra is mind nyerni szeretnénk – mondta Varsandán Milán.

A játékos tavaly többek között azért igazolt vissza a farkasokhoz, hogy régi sikerei színhelyéről újból a magyar válogatott tagja legyen. A bő keretbe ugyan bekerült, de tétmeccsen nem húzhatta fel a címeres mezt.

– Továbbra sem mondtam le a válogatottságról, meccsről meccsre tudásom legjavát próbálom nyújtani. De nem görcsölök rá a dologra, a mutatott teljesítményemmel szeretnék bizonyítani – magyarázta Varsandán Milán.

A balszélső az első három fordulóban – mintegy ajánlólevélként – 10 találatig jutott.

 

Az Európai Kézilabda Szövetség felhívására az Európai Unió #BeActive rendezvénysorozat részeként rendezik meg  az „Európai kézilabdázás hetét” szeptember 23-30-a között. A kezdeményezéshez a Magyar Kézilabda Szövetség is csatlakozott, hiszen az egész kontinenst átívelő rendezvény kiváló promóciós alkalom a sportág népszerűsítésére. Ennek szellemében a szombati HE-DO B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK mérkőzést a 14 év alattiak INGYEN tekinthetik meg!

 

2019. szeptember 26.

Kékes Online