Rügyet fakasztó és szirmot bontó tavaszias napok után markáns téli fordulatot vett az időjárás hegyvidékünkön. Péntek reggelre kifehéredtek Mátra és a Bükk csúcsai, havazott Galyatetőn, Mátraszentimrén, Kékestetőn, valamint a Bükk-fennsíkon is. Cikkünkben mutatjuk a Mátrában készült fotóinkat.

Rügyező cserjék, virágzó gyümölcsfák, daloló madarak, 15-20 fokos maximum hőmérséklet. Ezek jellemezték országunk időjárását az elmúlt napokban. Csütörtökre azonban “pálfordulatot” vett az időjárás, a hegyek magasabb csúcsain havazásba váltott a korábbi esőzés. Csütörtök éjszaka, péntek hajnalban a hó miatt kifehéredtek a Mátra és a Bükk csúcsai is, de az ország más hegyvidékin is havazott.
A mesés szerdai tavasz után csütörtökre egy magassági hidegörvénynek köszönhetően borongós, többfelé csapadékos idő köszöntött be. Péntek reggelre csekély, alig 1-2 centiméter vastag hótakaró borította be a hegyvidéki erdőket, melyek csupán rövid ideig tükröztek teli hangulatot. Olykor nem volt különlegesség, hogy március elején még hó borította a csúcsokat, ám a mögöttünk álló január és február hónapokban alig volt havas nap a Mátrában.
 Az előrejelzések szerint a jövő hét közepére újra visszatérhet a tavaszias, kellemes idő.
2024. március 9.
Demecs Norbi