A Gyöngyösi Kézilabda Klub társadalmi felelősségvállalási programjának elismeréseként idén a HE-DO B. Braun Gyöngyös kézilabdacsapata vehette át a civil szervezetek által alapított Elfogadás díját Gyöngyösön.

Az Elfogadás díját Maka Piroska, a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának felhívására az elfogadást, mint alapértéket képviselő civil szervezetek és magánszemélyek alapították tizenegy évvel ezelőtt. A díj azon személyeknek, szervezeteknek adományozható, akik Gyöngyösön és térségében önzetlen tevékenységükkel jelentős és hosszú távon is mérhető életminőségbeli változást értek el a tartós betegségben szenvedők és fogyatékossággal élők csoportjánál. A díjat a Gáspár Géza alkotta szobor testesíti meg, amelyet tizenkettedik alkalommal a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata vehetett át. A díj alapítói a Gyöngyösi Kézilabda Klub társadalmi felelősségvállalási programját ismerték el a kitüntetéssel. A kitüntetést Nagy Attila klubelnök és élvonalbeli csapat játékosai vették át a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen november 14-én.

– Ez az elismerés óriási megtiszteltetés számunkra – mondta a díj átadását követően Nagy Attila klubelnök. – A Gyöngyösi Kézilabda Klubnál egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy ne csak kézilabdázni tanítsuk meg a nálunk sportoló gyerekeket, hanem egyfajta értékrendet is átadjunk nekik. Olyan értékek tiszteletére szeretnénk megtanítani őket, mint az egészséges életmód, a testmozgás szeretete, vagy a szolidaritás. Küldetésünknek tekintjük, hogy ha az egyesületünkre gondolnak, akkor ne csak a kézilabdaképzés jusson eszükbe, hanem a klub által képviselt értékrend, a város közössége, a társadalmi felelőségvállalás érdekében tett erőfeszítéseinkkel is összekössék a klubot – fogalmazott köszönőbeszédében Nagy Attila.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub társadalmi felelősségvállalási programja számos elemből áll. A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai minden évben részt vesznek a városi véradáson, és 2017 óta minden év októberében, a rák elleni küzdelem hónapjában egy hazai mérkőzésünk teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetének ajánljuk fel. Az elmúlt évben a szurkolók segítségével a gyöngyösi óvodák számára gyűjtöttek játékokat, amit idén is szeretnének megvalósítani. A klub által legrégebben végzett karitatív tevékenység a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel és a B. Braun dolgozóival közösen végzett karácsonyi adománygyűjtés, amelybe az utánpótláskorú játékosokat is bevonják. Az összegyűjtött tartós élelmiszer mennyisége évről évre növekszik, tavaly már közel négy tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze. Az adományokkal a Kistéréségi Humán Szolgáltató Központ mintegy kétszáz rászoruló családot tud támogatni. A minden évben visszatérő akciók mellett a klub mindig igyekszik segítséget nyújtani a rászorulóknak. Tavaly az autizmussal élő gyerekeket látogatták meg az autizmus világnapján, a hetekben pedig egy SMA-betegségben szenvedő kisfiúnak, Erdős Ákosnak ajánlották fel egy mérkőzésük bevételének tetemes részét, és árverésre bocsátottak egy mezt a honlapjukon, amire egészen november 23-ig lehet licitálni.

2019. november 15.

Kékes Online