A város baloldali polgármestere, Hiesz György városházi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az önkormányzat drasztikus megszorításokat vezet be Gyöngyösön, ha a kormány elfogadja a kereskedelmi és iparkamara elnökének egy televíziós műsorban elhangzott javaslatát az iparűzési adó felfüggesztéséről.

Sötétség jön és buszok se lesznek Gyöngyösön – mondja a polgármester

Az iparkamara elnökének ötletére az ellenzéki összefogás (MSZP-Jobbik-DK-Momentum) vezette Gyöngyös polgármestere azonnal ugrott, így fogalmazott sajtótájékoztatóján, idézzük szó szerint:

„A városháza dolgozóinak a fele elbocsátódik, ez azt jelenti, hogy 70 ember. Ha azt mondjuk, hogy parkgondozás: legfeljebb havonta egyszer nyírunk füvet, nincs parkosítás. Köztisztaság? Legfeljebb egyszer takarítani fogunk. Ja, és igen… Kultúra, civil szféra, sport nem kötelező feladat, egy fillér nincs rá. 2,6 milliárd forintot csak úgy kivenni egy költségvetésből… Közvilágítás? Majd éjfélkor lekapcsoljuk, ki járkál már hajnalban, csak a bűnözők. (…) Ha ez eléri az önkormányzatokat, akkor még egyszer mondom, jövőre nincs tömegközlekedés.”

Hiesz György szavait azonnal felkapta az országos baloldali média, a Népszava, a 168 óra, a HVG sötét hangulatú cikkekben terjesztették a drámai előadást, a városháza gyöngyösi médiafelületei és az ellenzéki testületi képviselők is azonnal megkezdték a nyilvános rettegést.

Nemhogy döntés, még ilyen javaslat sincs a kormányzat előtt

Horváth László, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is reagált a drámai szavakra: mindketten megerősítették a Hír Tv riportjában, hogy szó sincs ilyen döntésről, sőt még csak nincs is ilyen javaslat a kormány előtt.

Baloldali álhírverseny: Kórozs Lajos kamuvideója komoly vetélytársat kapott

Horváth László úgy fogalmazott: Gyöngyös baloldali városvezetése nem létező döntésekkel riogatja a gyöngyösieket. Rémhíreket terjesztenek, ahelyett, hogy a vírus elleni védekezésben nagyon is létező feladataikkal foglalkoznának. A járványhelyzetben összefogásra lenne szükség: nyílt beszédre, megfontolt, a helyiek támogatását élvező döntésekre és betartott ígéretekre. Ha ez nem megy nekik, legalább ne riogassák az embereket nem létező döntésekkel, fejezzék be az álhírek terjesztését! Az ilyen, feszültségkeltő politikai akcióknak nincs helye egy járvány elleni veszélyhelyzetben. – hangsúlyozta a képviselő.

Mi lehetett az ellenzéki városvezetés célja ezzel a politikai akcióval?

Talán elterelni a figyelmet az eddig intézkedéseik kudarcairól: a megígért, aztán bebukott tesztgép vásárlásról, a tömegközlekedés katasztrofális reformjáról, a városi logópályázat kapcsán kirobbant ellenállásról, az eltitkolni szándékozott fertőzött képviselőről, az általuk vakvágányra vezetett jobbikos képviselőről vagy a helyi védekezési döntések elfogadottságáról. Van választék.

Talán egy drámai beharangozót kaptunk a reformokhoz

Azonban az is lehetséges, hogy ezúttal nem a figyelmet szeretné elterelni az ellenzéki városvezetés, hanem most kaptak a városlakók egy drámai előzetest a következő városüzemeltetési reformokhoz.

Azt tudjuk, hogy ilyen ziccert a gyöngyösi városházán nem hagynak ki: minden helyzetet kihasználnak, ha lehet másra mutogatni és más felelőst keresni. Az újdonság most mindössze annyi, hogy ezúttal már egy nem létező döntés is elég volt ehhez.

Viszont, – hogy mi se mindig a rosszat keressük – a polgármesteri maszkon már az új városi logó szerepel a riportban!

Már csak ezért is érdemes megnézni. Ez egy szép, közös siker.

Kékes Online, Zelei Dániel

2020.11.25.

Fotó forrása: Hír TV