Farkas Anna ezer szállal kötődik Gyöngyöshöz, s akkor sem fordult meg a fejében a költözés, amikor évekkel ezelőtt Budapestre szólította a munkája. Igazi lokálpatrióta, családja generációk óta a városban él, gyermekei, s munka után ő maga is ide tér haza. Ahogyan mondja, egész életében ide kötötte a lelke. A sikeres üzletasszony most egy új kihívás előtt áll, Gyöngyösért, annak fejlődéséért, s a közösségért szeretne munkálkodni.

Ha azt mondom, Gyöngyös, mi jut először az eszedbe?

Az otthon. Itt születtem, ebben a városban cseperedtek fel a gyermekeim, de a családom mellett ide köt a baráti társaságom, s az életem minden fontos élményének, eseményének – ha lehet így fogalmazni – szemtanúja volt ez a város. Sokat köszönhetek Gyöngyösnek, ezért mindig is vágytam arra, hogy a munkámmal is meghálálhassam, s viszonozhassam mindazt, amit itt kaptam. A gyöngyösi önkormányzatnál hosszú éveken át tevékenykedtem pénzügyi és költségvetési igazgatóhelyettesként, s több gazdasági társaság ügyvezetője is voltam. A helyi sportcsarnok és a tornacsarnok építésében is vezetőként volt alkalmam feladatot vállalni, de egy időben én irányítottam a polgármesteri irodát is. A munkám jelenleg Budapestre szólít, de remélem, a jövőben ismét lesz lehetőségem arra, hogy szakmai tudásomat felajánlva és kamatoztatva munkálkodhassam szeretett városomért és a helyi közösségért.

Gyöngyösön élsz, Budapesten dolgozol. Mivel foglalkozol a fővárosban?

2010 decembere óta dolgozom az egészségügyben, közel két évig az Országos Onkológiai Intézet közgazdasági osztályvezetője és mellette gazdasági igazgatóhelyettese voltam, jelenleg a Szent Margit Kórház gazdasági igazgatójaként tevékenykedem. Hálás vagyok a sorsnak, mert amellett, hogy a szakmai tudásomat fejleszthetem a fővárosban, – köszönet ezért Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató úrnak és Bús Balázsnak, Óbuda polgármesterének – betekintést nyertem, sőt, a mai napig részese lehetek olyan közösségeknek, melyek hisznek az összefogás erejében. A munkám során számos kiváló szakemberrel ismerkedhettem meg, jó szakmai kapcsolatot ápolok Varga Mihály pénzügyminiszter úrral, Dr. Kásler Miklós miniszter úrral, de volt alkalmam munkakapcsolatot kialakítani Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével is. Bízom benne, hogy szerteágazó szakmai tudásomat, s munkakapcsolataimat az otthonomban, Gyöngyösön is lesz alkalmam kamatoztatni.

Ugyanis önkormányzati képviselőjelöltként új kihívások elé nézhetsz. Ha bizalmat kapsz október 13-án, hogyan kívánod a tapasztalataidat és a tudásodat átültetni a gyöngyösi munkába?

Ahogyan már említettem, többször is megtapasztalhattam, milyen az, ha egy olyan közösségben munkálkodhat az ember, mely együtt akar és képes fejlődni. Gyöngyösön leginkább összefogásra van szükség, arra, hogy a széthúzás helyett végre igazi közösségépítő időszak következzen. Erre lehet építkezni! Gyöngyös az elmúlt években nem használta ki a pályázati forrásokat, nem fejlődött olyan mértékben, amelyre egyébként adottságai révén minden lehetősége meglenne. Elhanyagolt közterek, a tisztaság hiánya, járhatatlan utak, lemaradás jellemzi, de Gyöngyös és az itt élők nem ezt érdemlik!

A pályád, a határozottságod és az elszántságod is jó példa arra, hogy egy nő a család mellett is építhet karriert.

Számomra ez természetes. Ha adódtak is olykor nehézségek, mindig kihívásként tekintettem rájuk. Persze, szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a gyermekeim édesapja, a lányom és a fiam is elfogadták, hogy egész életemben hajtott a tudásvágy, folyamatosan képeztem magam, s újabb és újabb célokat tűztem ki. Nincs ez másként ma sem. Rajongásig szeretem a családomat és a munkámat is! Mindig arra törekszem, hogy mindkettőre megfelelő mennyiségű és minőségű időt fordítsak, ha dolgozom, akkor a feladataimra koncentrálok, ha pedig a családommal vagyok, megszűnik a külvilág.

2019. október 10.

Korepta Lilla