Molnár Lilla még csak 19 éves, de már most komoly eredményeket ért el a modell szakmában. Legutóbb szeptemberben, a londoni divathéten, egyedüli magyarként szerepelt a luxuskategóriás ruhákat és kiegészítőket forgalmazó világhírű brit vállalat, a Burberry bemutatóján. A fiatal lány elképesztően talpraesett, gyönyörű és végtelenül bájos, pozitív személyisége pillanatok alatt magával ragadja az embert. Nem csoda, hogy a nagy divatcégek is kapkodnak utána.

Sok kislány álmodozik arról, hogy modell lesz, de neked sikerült az álmokból valóságot teremteni. Hogyan fedeztek fel?

Már gyermekkoromban nagyon érdekelt a fotózás, így hát nem volt kérdés, hogy a gimnáziumban fotószakkörre jelentkezem, később pedig beiratkoztam egy fotós iskolába. Ott ismerkedtem meg egy sminkes lánnyal, aki megkért, legyek a modellje a vizsgamunkájához. Lefotóztak, s azt a képet látta meg a Highlight Models egyik fotósa is, Dóra. Az ügynökség vezetője, Michaela (Gőcze Michaela) pedig azonnal megkeresett, találkoztunk, s azóta együtt dolgozunk.

– Ha jól tudom, akkor még csak 16 éves voltál. Mit szóltak a szüleid ehhez a nem mindennapi pályához?

A családom az első perctől kezdve mindenben mellettem áll. A kezdetekkor talán jobban hittek bennem, mint én saját magamban, így az, hogy idáig eljutottam, nekik is köszönhető. Anyukám egy nagyon vagány nő, sokszor ő segít át a nehézségeken. Ha elkeseredek, vagy nagyon elfáradok, akkor ő bátorít. Mindig azt mondja, állj fel, csináld tovább! Édesapámmal, a nagyszüleimmel és a testvéremmel is különleges a kapcsolatom. Ők a mindenem! Bármiben számíthatok rájuk, és persze a páromra is, aki nagyon megértő, egy-egy út után pedig mindig rózsával vár haza.

– Japánban, Ausztráliában, Angliában és Franciaországban is jártál már. Ki kísér el az utakra?

Lehet, hogy meglepő lesz, de senki, általában egyedül indulok útnak. Az első komolyabb munkám miatt Szingapúrba kellett utaznom. Megvettem a repülőjegyet, s akkor döbbentem rá, hogy csak németül beszélek, s egy szót sem tudok angolul. De nem estem kétségbe! Az ügynököm, Michaela segítségével két hónapig napi több órát tanultam angolul, ez épp arra volt elég, hogy „ne tudjanak eladni”. Mondanom sem kell, nagyon izgalmas volt, amikor megérkeztem. A repülőtéren egy sofőr várt rám, aki elvitt a szállásomra. Angolul beszélt hozzám, de nem igazán értettem, mit mond. Kirakott a hotel előtt, a kezembe nyomott egy kulcsot, én pedig elmutogattam neki, nem tudom, melyik emeleten van a szobám és hogyan jutok el odáig. Jót activityztünk!

– A szeptemberi, londoni divathéten egyedüli magyar modellként szerepelhettél a Burberry bemutatóján. Számítottál erre?

Nagyon meglepődtem, hiszen Magyarországon rengeteg tehetséges, híres modell van. Hatalmas elismerés, hogy engem választottak! A bemutató pedig óriási élmény volt, nemcsak azért, mert egy elképesztően profi csapattal dolgozhattam együtt, hanem azért is, mert világhírű, elismert modellek mellett mehettem végig a kifutón. Nagy kihívás volt számomra, sokat tanultam belőle.

– Mi a legnehezebb és a legszebb része a munkádnak?

Imádok társaságban lenni, így az egyedüllétet nagyon nehezen viselem, ezzel küzdök a legtöbbet. A legszebb, s amiért végtelenül hálás vagyok, hogy ilyen fiatalon beutazhatom a világot. Ez keveseknek adatik meg. Hatalmas élmény más kultúrákkal megismerkedni, új barátságokat kötni. Rengeteget formál az ember személyiségén, s életre szóló élményekkel gazdagít.

– Azt hittem, azt mondod, a diétával gyűlik meg leginkább a gondod. Sok finomságról kell lemondanod?

Nem diétázom, sok is az irigyem emiatt. Természetesen nagyon figyelek arra, hogy egészségesen táplálkozzak, de ha este 10 órakor megkívánok egy sütit, akkor gondolkodás nélkül megeszem. És minden mást is, ami jólesik. Most épp borsós nokedlit csinálok és makaront sütök. Imádok enni!

– Szerencsére ma már egyre ritkábban látni csontsovány lányokat a kifutón. Ezt te is így látod?

Nyilván minden cégnél vannak elvárások, de nem kell, hogy zörögjenek a csontjaink. Sőt! Annál az ügynökségnél például, ahol dolgozom, kifejezetten figyelnek ránk, többször küldenek orvosi vizsgálatra, s szóvá teszik, ha leadtunk pár kilót. Múltkor épp az ügynököm, Michaela jegyezte meg, hogy ne fogyókúrázzak, én pedig mondtam, hogy erről szó sincs, rendesen eszem. Odafigyelnek ránk, és mi is magunkra.

– Tavaly érettségiztél. Gondolkodtál a továbbtanuláson?

Amikor elkezdtem a modellkedést, mondtam az anyukámnak, hogy mindenképpen szeretnék egyszer egyetemre járni, de most más az utam. Hiszek abban, hogy amit Isten elénk terelt, azzal a lehetőséggel élnünk kell. A gyermekkori álmom egyébként az, hogy állatorvos legyek. Meglátjuk!

– Nem átlagos életet élsz. Sikerül megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet közt?

Azt hiszem, igen. Amikor dolgozom, akkor csak a cél lebeg a szemem előtt, és megingathatatlanul megyek előre, míg el nem érem azt. A hétköznapokon viszont én is egy lány vagyok a sok közül. Amikor otthon telnek a mindennapjaim, akkor csakúgy, mint bárki más, főzök, mosok, takarítok, háztartást vezetek. Barátnő, gyermek, unoka, testvér vagyok. Sokan talán meg sem mondanák, hogy modellkedem.

– Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?

Természetesen a családommal. Anyukám Szentendrén él, a testvérem Pesten, apukám Gyöngyöshalászon, én pedig Gyöngyösön a párommal. Szóval, ha van szabadidőm, igyekszem minden percet a szeretteimmel tölteni. Fantasztikus emberek, belőlük töltődöm fel egy-egy fárasztó munka után.

– Hogyan látod önmagadat 10 év múlva?

Ez egy nagyon nehéz, fogós kérdés, mert ha egy évvel ezelőtt beszélünk, akkor még el sem tudtam volna képzelni, hogy ma itt tartok. Szóval, hogy mi lesz 10 év múlva? Remélem, büszke leszek az elért eredményeimre, és azt hiszem, akkor már szeretnék édesanyaként örülni minden pillanatnak, amit a családommal tölthetek. Ennél többre talán nem is vágyhatnék!

 

Szerző: Kékes Online, Korepta Lilla

Fotó: Highlight Models

2018. október 27.