A pétervásárai Szent Márton Karitász csoport udvarára szerdán egy hatalmas kamion gördült be, raktere 4000 kilogramm tartós élelmiszert rejtett. Az adomány a térség 11 településére, közel 450 nehéz sorsú családhoz jut el a napokban.

Horváth László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott felhívására térségünk több vállalkozója is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében a pétervásárai Szent Márton Karitász csoport tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak.

Az adományt Fehér Róbert plébános vette át, aki elmondta: a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásával idén két áruházban gyűjtöttek a nehéz sorsú családoknak, s eddig 1250 kilogramm tartós élelmiszert kaptak az adakozóktól. Az atya köszönetet mondott Horváth Lászlónak, hogy segítségével szerdán újabb 4000 kilogramm érkezett a korábban összegyűjtött élelmiszerek mellé.

Lettrich Krisztina, a pétervásárai karitász csoport vezetője elmondta: idén sokan és szívesen adományoznak, s az Angyalbatyu kezdeményezésük is igen népszerű. Ennek keretében arra kérték a gyermekeket, ha van otthon olyan játékuk, író- vagy sportszerük, amelyeket már nem használnak, de még jó állapotban vannak, ajánlják fel nehéz sorsú társaiknak. Eddig több mint száz gyermek csomagolta cipős dobozba ajándékát, s adta le egy kedves üzenettel kísérve.

Miután minden adomány felsorakozott a pétervásárai karitász épületében, Horváth László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: igaz a mondás, mely szerint jót tenni jó. Hozzátette: köszönet illeti azokat a vállalkozásokat, akik az első hívó szóra csatlakoztak a kezdeményezéshez, s 4000 kilogramm adománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy sok család karácsonya szebb legyen.

Aki szeretne, még csatlakozhat az adakozáshoz. Fontos, hogy a koronavírus-járvány miatt ruhaneműt egyelőre nem vehetnek át a karitász munkatársai, tartós élelmiszert és bútorokat viszont örömmel fogadnak. Az adományok a jövő héten jutnak el a pétervásárai, erdőkövesdi, istenmezejei, váraszó, ivádi, kisfüzesi, tarnaleleszi, szentdomonkosi, fedémesi és bükkszenterzsébeti családokhoz.

Ne feledjük, a karitász ajtaja egész évben nyitva áll az adakozók előtt, hiszen a rászorulóknak nem csak a karácsonyi időszak közeledtével van szükségük segítségre.

Segítsünk, hogy segíthessenek!

 

2020. december 10.

Szöveg és fotó: Korepta Lilla