Trófea- és vadászkutya bemutatóval, szarvasbőgő túrával és más izgalmas programokkal készül Szilvásváradon, szeptember 18-án, szombaton az Egererdő Zrt. Vígh Ilonával, a társaság kommunikációs és közjóléti vezetőjével beszélgettünk.

A vadászokkal közös programra hív az Egererdő Zrt. szeptember 18-án. Van-e ennek a napnak, alkalomnak valamilyen különleges apropója?

Az Együtt a vadászokkal! családi vadászrendezvény az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás elő-rendezvénye, melyet 50 év után ismét hazánkban rendeznek. A világkiállítás szeptember 25-én kezdődik Budapesten és több vidéki helyszínen.

Különböző helyszíneken várják az érdeklődőket izgalmas, tematikus programokkal. Milyen szempontok alapján állították össze a kínálatot?

Mivel főként családokat szeretnénk elérni, így minden korosztálynak kínálunk programot. Az interaktív foglalkozások és vadászkutya bemutatók a teljes család számára kellemes időtöltést kínálnak. A legkisebbeknek főként a kézműves foglalkozásokat ajánljuk, az íjászkodással pedig az ifjú korosztályt szeretnénk elérni. Az időseknek mindezeken felül ajánljuk a szilvásváradi Szabadtéri Erdészeti Erdei Múzeumban a múltidéző tárlatvezetést.

Szükséges előzetes regisztráció a részvételhez?

Regisztrálni csak a Szarvasbőgő kisvonatra kell, mely idén 2 helyszínről indul. A Mátravasúton szeptember 18-án és 25-én várjuk az érdeklődőket. A vonatok 17 órakor indulnak az indítóállomásról, s ezek a járatok már beteltek! Szilvásváradon egy alkalommal lesz Szarvasbőgő kisvonat, szintén szeptember 18-án, s a Fatelep indítóállomásról indul 17 órakor. Erre a kisvasut@egererdo.hu e-mail címen vagy telefonon, a 06 (36) 355-197 és 06 (36) 355-183-as telefonszámon lehet regisztrálni. A Szilvásváradi Szarvasbőgő járatokra még van szabad hely, szeretettel várunk mindenkit!

 

2021. szeptember 17.

Kékes Online, K. B.

Fotó: beküldött