Természetközeli élményekkel gazdagodhatnak, ha a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjait választják ezen az október végi hosszú hétvégén, október 29-től november 1-ig.

A mátrafüredi Harkály Ház szombaton 10-től 17 óráig, vasárnap 10-től 15 óráig lesz nyitva. Hétfőn hasonlóan a szombati naphoz, 17 óráig, kedden 15 óráig várják az érdeklődőket. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mátrafüredi, ökoturisztikai és környezeti nevelési központja sok szempontból foglalkozik a Mátrával: mesél annak kialakulásáról, tájtörténetéről, élővilágáról, de képet kaphatunk a hegység természetvédelmi helyzetéről, illetve az ott dolgozó természetvédelmi őrök munkájáról. Mindezeket izgalmasan, élményszerűen tálalva

A szilvásváradi Millenniumi Kilátóba ezen a négy napon 10 órától 17 óráig lépcsőzhetnek fel a különleges bükki panorámára vágyók. November 2. ezután szünnap lesz, majd minden héten szerdától vasárnapig 10-től 16 óráig tart nyitva a kilátó. Indulás előtt azért érdemes tájékozódni, de legkésőbb Szilvásváradon a parkolóban, mivel szélsőségesen rossz időjárás esetén a kilátó nem nyit ki.

Répáshuta mellett a Bükki Csillagda ugyancsak mind a négy napon kaput nyit csillagászat és űrkutatás világa iránt érdeklődőknek 9.30-tól 16.00-ig. Biztosítsák jegyüket online jegyvásárlással a honlapjukon keresztül.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület mind a négy nap 9 órától 16 óráig lesz nyitva, sőt egy plusz programmal is készülnek: október 29-én izgalmas időutazásra invitálja látogatóit az Ősmaradványok. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében induló túra során a Pannon-tó bükkábrányi fáitól szupervulkáni katasztrófán keresztül őstengeri óriáscápákig búvárkodhatnak a vállalkozó kedvű és bátor érdeklődők a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapujánál. Regisztráció szükséges!

2022. 10. 27.
Forrás és fotó: a Bükki Nemzeti Park Facebook oldala